Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Θέλω να σας πω μια ιστορία, για μια πολύ πλούσια οικογένεια που είχε ένα τεράστιο κτήμα με ένα πανέμορφο αρχοντικό και άλλα όμορφα σπιτάκια σκορπισμένα σε ολόκληρο το κτήμα και ζούσε με άνεση και πολυτέλεια, μαζί με όλους όσοι εργάζονταν γι’ αυτήν.
Απέναντί της, υπήρχε άλλο ένα κτήμα, σε όχι τόσο καλή τοποθεσία, όπου ζούσαν κάποιες φτωχές οικογένειες, που κοίταζαν με ζήλεια τους πλούσιους κι ευτυχισμένους γείτονες.
Με τα χρόνια και τα γεγονότα και τη δολιοφθορά, κατάφεραν κάποτε οι φτωχοί γείτονες να αρπάξουν το αρχοντικό και να το λεηλατήσουν και με το λεηλατημένο  πλούτο να στηρίξουν και να επιδιορθώσουν το δικό τους άθλιο σπίτι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είδαν  από τους γείτονες τον τρόπο της καλής ζωής και τον μιμήθηκαν και πρόκοψαν και πλούτισαν…
Το άλλοτε πλούσιο και δυνατό κτήμα καταπατήθηκε τώρα από ξένους και η οικογένεια αναγκάστηκε να δουλεύει γι’ αυτούς, μέχρι που, με πολλούς αγώνες και κόπους και θυσίες, κατάφερε να πάρει πίσω ένα μικρό κομματάκι της παλιάς της περιουσίας και να το δουλεύει όσο μπορούσε για να καταφέρει να ζήσει.